Participació en diferents actes extra-escolars
Trobada d’escoles associades a la UNESCO
- 1998. Santa Coloma de Farners (La Selva), 11 de desembre
Set-cent alumnes de tretze centre educatius de Catalunya associats a la Unesco van participar ahir en la trobada anual, que en aquesta ocasió es va celebrar a Santa Coloma de Farners, per commemorar el 10è aniversari de l’escola Samba Kubally de Sant Coloma de Farners i 50è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. (…)
Les escoles associades a la Unesco treballen valors com la solidaritat, la pau i la cooperació en les diferents assignatures. (…). Fora de l’àmbit teòric, més de 400 alumnes de 5è i 6è de primària de Catalunya van poder prendre ahir contacte amb la cultura africana i la seva gent participant en els tallers de cuina, alquena (henna), pentinats africans, màscares, pintura sobre tela, premsa, contes, jocs i brodats [al pavelló municipal] (…). Els alumnes de secundària -uns 200- van treballar alguns del Drets Humans i van simular una assemblea de la ONU. A la tarda, es va celebrar una vetllada artística amb actuacions a càrrec dels centres participants. Entre aquestes, cal destacar l’actuació musical dels alumnes de 2n i 4t d’ESO de l’IES Jaume Vives Vives de Girona.
FONT: ASTORCH, Núria. “700 alumnes participen en le 10è aniversari de l’escola Samba Kubaly de Santa Coloma”. El Punt, 12/12/1998
Trobada de Corals de Secundària
+info: Xtec
El cant coral és un excel·lent mitjà d’expressió musical col·lectiva, esdevé la base fonamental per al pràctica musical a l’escola i té un paper molt important en la formació personal i social dels joves FONT: (2003, www.xtec.cat/inscripcions/cantcoralsecundaria)
Les trobades de corals d’educació secundària van néixer l’any 1992 amb l’objectiu de transmetre als joves el fet musical i coral com a element educatiu d’unió i d’amistat, i hanestat possibles gràcies a l’entusiasme que hi han posat els professors i professores de música i l’alumnat.
Cada any se celebra la trobada en una ciutat diferent -Barcelona, Sant Boi de Llobregat, Igualada, Reus, Lleida, Terrassa-, perquè els nois i noies coneguin diferents comarques, ambients i persones i, així, fer possible que el lema del nostre Cant per la trobada esdevingui una realitat.
O, cant, estén les ales i escampa’t, / omple de ritme i de melodia / l’aire de la ciutat: / cant d’alegria, /de bonhomia / i d’amistat. FONT: programa de mà de la IX Trobada de Corals d’Educació Secundària, 2003.
Hem assistit i col·laborat en les següents trobades:
- 2003. BARCELONA. IX Trobada de Corals de Secundària. L’Auditori, 29 d’abril de 2003.
- 2004. TARRAGONA. X Trobada de Corals de Secundària. Concerts de corals en diferents teatres i sales de la ciutat. Concert de comiat al Camp de Mart, 28 d’abril.
- 2005. GIRONA. XI Trobada de Corals de Secundària. Pavelló esportiu de Fontajau.
- 2007. GRANOLLERS. XIII Trobada de Corals de Secundària. Pavelló Olímpic, 18 d’abril.
- 2011. XVII. MANRESA. Trobada de Corals de Secundària. Pavelló Nou Congost
- 2013. FIGUERES. XIX Trobada de Corals de Secundària (descentralitzada) +info. Teatre El Jardí., 15 de maig. Vídeo
I Trobada de Corals de Secundària de Girona i comarques
- 2003. Teatre de l’IES Jaume Vicens Vives, el 17 de juny de 2003, amb motiu de la celebració de la Festa de la Música.
Iniciativa sorgida entre professorat de música de les comarques gironines arran de la trobada de corals de secundària del curs 2002-2003 a L’Auditori de Barcelona.
Hi van participar: IES Carles Rahola (Nuria Sabrià), IES Montilivi (Rosor Rabassedas i Mercè Rigau), IES Santa Eugènia (Maite Mer i Mònica Pozo), IES Sobrequés (Neus Saguer), IES Narcís Xifra (Diana González) i nosaltres, l’IES Jaume Vicens Vives.Va comptar amb la participació especial de Constantí Sotelo, fundador i coordinador de la Trobada de Corals de Secundària de Catalunya.
Organitzen: Maite Mer, Mònica Pozo i Marta Orts.
Patrocina: Fundació Institut Jaume Vicens Vives (Girona).