2013-2014. Emmagatzemats. ESO2

EMMAGATZEMATS és una producció musical i teatral de l’alumnat d’ESO2 de l’optativa de música “Tot sona”, assignatura impartida per la professora Marta Orts. Aquest grup  d’alumnes està format per: Joan Barris, Júlia Brunet, Guillem Caparrós, Joana Coll, Karina Goncharenko, David Guevara, Florència Lacuesta, André Lira, Zahrae Louriki, Elisenda Mataró, Laura Mesa, Carla Moreno, Júlia Pérez i Adriana Planella.

“Emmagatzemats” s’organitza amb la forma musical de rondó, de manera que hi ha un element temàtic que es va repetint al llarg de la història, i que s’alterna amb altres escenes que contrasten visualment i musicalment.

No cantarem ni tocarem la flauta o la guitarra sinó que farem música amb ritmes corporals i amb objectes quotidians. (Joan Barris i André Lira)

SINOPSI

Aquesta representació tracta d’unes joguines estan tancades dins d’un magatzem. Cada vegada que entra un dels encarregats les joguines estan quietes, però quan surten, cobren vida: es mouen, canvien de lloc, ballen i fan música. Per això  s’extranyen molt que les joguines no estiguin al mateix lloc o en la mateixa posició que les havien deixat. Al final els nois descobreixen que les joguines estan vives. Un es pensa que s’ha tornat boig, i l’altre  s’espanta i fuig correns.  Tot ha estat un somni o ha estat real? (Marta Amorós i Clàudia Fornells, ESO1)

  • Durada de l’espectacle: 24 minuts.

RECURSOS UTILITZATS

per Alexandra Doll, Mar Durón, Roger Garcia, Marc Juanes, d’ESO1

Musicals

  • Utilitzen el leitmotiv, que és el “motiu recurrent d’una obra, especialment en la literatura i la música” (DIEC). Cada personatge té un tema musical que el caracteritza de manera que després de sentir-ho un parell de vegades, quan el tornem a sentir, ja deduïm que entrarà aquest personatge.
  • Utilitzen la forma rondó, que és una “peça musical de moviment viu amb dues o més represesa del motiu principal” (DIEC). Té aquesta estructura: ABACADA… és a dir, utilitzar una melodia o ritme que es va repetint i entre mig, se n’intercalen unes altres de diferents.
  • Timbre. S’utilitzen instruments musicals de percussió (plats, claves, cajon i címbals), percussions corporals i percussions amb objectes quotidians.
  • Al llarg de l’obra hi ha canvis d‘intensitat.

Teatrals

  • Utilitzen atrezzo, que és el “conjunt d’elements físics que, tant en el teatre com en el cinema i la televisió, són utilitzats pels personatges per interactuar durant la representació artística” (VQP). Han utilitzat: escales, cobrellits o llençols, cadires, un banc, un carro…
  • No utilitzen decorat, que seria el “conjunt d’elements decoratius que constitueixen el marc on es desenvolupa una representació teatral o on hom roda una seqüència cinematogràfica”. (GEC)
  • Els personatges que feien de joguines hi havia moments que estaven immòbils i havien d’estar molt concetrats per estar quiets.

ACTUACIONS

  • ESTRENA. Divendres 4 d’abril de 2014, al Teatre Ignasi Bonnin, amb motiu de la fase de quarts de final del X  Certamen nacional infantil i juvenil de lectura en veu alta, organitzat per la Fundació Enciclopèdia Catalana i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, en el marc del Pla Nacional de Lectura (2012-2016).

 

Deixa un comentari